По думите й в бъдещия кабинет ще има много различни партии

„На Кирил Петков няма да му е лесно да бъде премиер. Харесвам тези момчета. Говорим си и си споделяме. Когато ме питат нещо, им давам съвети”. Това заяви в студиото на „Събуди се" Мика Зайкова, икономист и бивш депутат от „Има такъв народ".

По думите й в бъдещия кабинет ще има много различни партии. 

„От една страна имаме БСП, която е лява, а от друга - дясната „Демократична България". Всичко това се прави в името на България. Надявам се, че това правителство ще изкара 4- годишен мандат. Ако са умни, ще го направят", заяви тя. 

По думите й най-големият проблем е съдебната система. „Ако наистина трябва да  се направи съдебна реформа, на Петков му трябва друго мнозинство, а не това. ГЕРБ никога няма да подкрепи промяна на статута на главния прокурор”, каза Зайкова.

Относно забележките на Брюксел по Плана за възстановяване тя коментира, че те са много. И обясни, че планът е плануван да бъде приет на 31 март. „Имаме два месеца да оправим нещата”, каза Зайкова. Според нея вървим към електронно правителство.

Тя коментира и парите на депутатите.

„Стига да са спечелени честно, няма проблем. След като са декларирани, са спечелени честно”, каза бившият депутат.

На въпрос може ли политиката да те направи богат, Зайкова заяви следното:

„Ако си бил в тези 10 години, в които управляваше ГЕРБ, сигурно може. Корупцията беше нещо страшно тогава”, каза още Зайкова.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА НОВАТА ВЛАСТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.