За Тодор Тодоров двете години на пандемия и несигурност могат да провокират крайни действия

Мъж в Черна гора заплаши да се взриви пред банков клон. Той се предаде на властите след разговор със заместник министър на страната Дритан Абазович. Преди това той е държал заложници в банката.

"При случаи със заложници много е важно предварителното проучване. Стана ясно, че при този в Черна гора мъжът е бил със социални искания, и то не за себе си, а за свои близки", това каза в "Твоят ден" по NOVA NEWS криминалния психолог Тодор Тодоров.

Той добави, че човекът е искал да се изплатят забавени заплати с лихви, което може да наведе на мисълта, че това не е човек, който може да извърши такива действия, от които да пострадат хора.

Тодоров смята, че може да се говори за отчаяние, макар и действията да са крайни. Както се оказва по-късно, нито бомбата е била бомба, нито коктейлите "Молотов" са били истински.

Но похитителят е постигнал целта си и е привлякъл внимание върху проблема, който е искал да реши.

"Това е една крайна мярка и често може да се случи нещо, което да изведе ситуацията от контрол, довеждайки до неприятни или фатални последици", каза още Тодор Тодоров.

Психологът бе категоричен, че това не е начин да се търси решаване на проблем, но не изключи вероятността напрежението от ситуацията през последните две години на пандемията и несигурността, липсата на възможност да планираш и предвиждаш живота напред да доведе до по-екстремни действия.

Вижте повече по темата във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.