Експерти от МС отказаха да бъдат излъчвани онлайн

Първото заседание на работната група за зеления сертификат се провали заради спор дали да се излъчва на живо и впоследствие беше прекратено. От "Възраждане" излъчиха на живо във Facebook началото на заседанието и посочиха, че държат на прозрачност.

Експертите от Министерския съвет обаче възразиха, че не желаят и не са давали съгласие да бъдат излъчвани онлайн. От тяхна страна имаше предложение да се записва с диктофон, а не с камера.

След като не се стигна до разбирателство, координаторът на работната група проф.Радка Аргирова, която е и съветник на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19, обяви, че тогава представителите на МС си тръгват. Искаме да разговаряме с вас и нищо повече, уточни тя и минути по-късно прекрати заседанието.

След това Деян Николов от "Възраждане" коментира, че очаква двете страни да се договорят за условията, при които да се провеждат заседанията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА