Председателят на Обединения комитет проведе разговор с главнокомандващия на украинските въоръжени сили

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Марк Мили проведе телефонен разговор с главнокомандващия на украинските въоръжени сили Валерий Залужни и обмени с него оценки за ситуацията със сигурността в Източна Европа, съобщи пресслужбата на Пентагона.

"Военните лидери продължиха да обменят оценки за развитието на ситуацията в областта на сигурността в Източна Европа. Председателят потвърди политиката на САЩ да продължат да подкрепят независима Украйна и нейните цели, както и усилията за укрепване на нейната способност да се защитава сама", се казва в съобщението за медиите.

Ден по-рано Мили заяви, че Русия е струпала достатъчно сили до границите на Украйна, за да нападне съседната страна по всяко време, и призова да се продължи търсенето на дипломатическо решение на кризисната ситуация.

Киев и западните държави напоследък изразяват сериозна загриженост относно предполагаемото засилване на "агресивните действия" на Русия в близост до границите на Украйна. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Русия придвижва войските си в рамките на своята територия и по свое усмотрение. Според него това не застрашава никого и никой не трябва да се притеснява.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС