Според обвинението съдебният акт е неправилен и незаконосъобразен

Окръжната прокуратура в Благоевград протестира мярката за неотклонение „домашен арест” срещу мъжа, обвинен за катастрофата, при която загина 17-годишно момиче край Гоце Делчев. 

Домашен арест за шофьора, обвинен за смъртта на 17-годишното момиче край Гоце Делчев

Според държавното обвинение постановеният съдебен акт е неправилен и незаконосъобразен. Налице са изискуемите предпоставки за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия - обосновано предположение за виновността му и реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление.

Шофьорът не контролирал непрекъснато колата и не намалил скоростта, за да спре при възникналата опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на 17-годишното момиче. Непосредствено след това обвиняемият напуснал местопроизшествието.

Задържаха шофьора, прегазил 17-годишно момиче край Гоце Делчев

От обвинението заявяват, че наблюдаващият прокурор не споделя изводите на съда, въз основа на които е взета мярка за неотклонение „домашен арест“ срещу обвиняемия, като счита задържането му под стража за правилно и законосъобразно. Предстои произнасяне на Софийския апелативен съд.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК

Редактор: Георги Генов