Той беше одобрен със 128 гласа "за"

След двучасови дебати депутатите гласуваха рокадите в КЕВР. Със 128 гласа „за”, 13 гласа „против” и без „въздържал се” за председател на регулатора беше одобрен Станислав Тодоров от „Продължаваме промяната”.

За член на КЕВР беше избран Благой Голубарев от "Има такъв народ". Той беше подкрепен от 130 депутати, против бяха 13, въздържали се народни представители нямаше. 

Единственият кандидат за поста – зам.-министърът на енергетиката Станислав Тодоров сяда на мястото на Иван Иванов, чийто мандат изтече преди близо две години. От опозицията атакуваха, че новият шеф на КЕВР не отговаря на изискванията в закона. А самият Тодоров обеща да направи регулатора -  двигател на промяната.

 

 

„Избирането ми за председател на КЕВР е възможност да направим някаква промяна за България. Не виждам причина да искам отпадане на мораториума. Това е решение на НС. В момента, в който те преценят, че обстоятелствата, за които е служил този мораториум вече не са налице, те могат да го направят. Сигурен съм, че в момента, когато имат сигурност за ценообразуването и какви разходи са включени в заявленията за новите цени, ако има такива, с удоволствие ще го премахнат. Сами разбирате, че в момента нямаме цени, които да са адекватни на пазара”, коментира Тодоров. 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Станимира Шикова