Николинка Ангелова живее и гледа двамата си болни синове с 400 лева на месец

Майка живее и гледа двамата си болни синове с 400 лева на месец в село Вировско. Николинка Ангелова и синовете й купуват хляб с купони от наследствени земи. За тях също се доплаща, но излиза по-евтино. Жената е изцяло отдадена на грижата за двамата младежи, защото те имат сериозни здравословни проблеми.

Гьоков: Възможно е да има ново увеличение на минималната работна заплата

Въпреки, че е болен, малкият й син все пак се опитва да помага по някакъв начин. Преди да се разболее се е занимавал с чистене на комини, с озеленяване и какво ли още не. Завършил електротехника, но няма как да започне работа и заради заболяването си, но и защото в селото работа няма. Живеят все по-скромно, защото цените в магазините продължават да растат и семейството може да си купува все по-малко неща.

Големият брат е роден с увреждания, но при нещастен случай си причинил още едно. От тогава не вижда с едното око, но и той помага на майка си всеки ден във всичко.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Самотна майка се нуждае от подкрепа, за да победи рака

Въпреки трудностите, които имат тримата, всички имат мечти, които биха реализирали, ако някой ден успеят да надмогнат мизерията. Например за още една стая, защото сега тримата делят една.

„Аз искам мама да е жива и здрава, както и аз, за да мога да си я гледам”, казва единият от синовете.

Лечението обаче е сложно, парите на семейството не стигат, а за него са нужни много средства.

Желаещите да помогнат на семейството, могат да го направят като се свържат с кметския наместник на село Вировско Нанко Тодоров на телефон 0887 900 322.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.