Заподозрения го заплашва доживотна присъда

Задържаха заподозрения за стрелбата в метрото в Ню Йорк, съобщава NBC News. 62-годишният Франк Джеймс беше заловен ден, след като откри огън във вагон на подземната железница в Голямата ябълка и рани десетки. 

Повдигнати са му обвинения за терористично нападение. Новината съобщи прокурорът на Източния съдебен окръг Ню Йорк Бриън Пийс, пояснява Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

За обвинението, което му е повдигнато, Джеймс, може да получи и доживотна присъда. По точно обвинението е предявено по силата на закон, забраняващ терористични атаки и други прояви на насилие в обществения транспорт, обяви прокурорът Пийс, предаде Франс прес.

CNN съобщи, че стрелецът е бил забелязан от двама полицаи на улица в Манхатън и задържан. "Скъпи нюйоркчани: заловихме го", написа в профила си в Twitter кметът на града Ерик Адамс. 

Заподозреният е бил отведен в полицейски участък в Ийст вилидж в Манхатън, където се бил разпитан.

СЛЕД СТРЕЛБАТА В МЕТРОТО НА НЮ ЙОРК: Какво се знае за извършителя

 По-рано в сряда Джеймс беше посочен за основен заподозрян за стрелбата, припомня NBC News. 

Стрелба в метрото в Ню Йорк, има ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той е бил разпознат благодарение на оръжието -  9-милиметров пистолет Glock, който е бил изоставен на мястото на стрелбата. След проверка от страна на разследващите било установено, че оръжието е било закупено от заложна къща в Кълъмбъс през 2011 година от заподозрения. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова