Тя има влязла в сила присъда за получен подкуп

Благоевградският съд разреши екстрадирането на Елена Удреа в Румъния. Бившият заместник-министър в северната ни съседка беше задържана на граничен пункт кулата при опит да напусне България.

 

Тогава беше установено, че за нея е в сила европейска заповед за арест, издадена от съда в Букурещ, заради присъда от 6 години затвор за получен подкуп.  Решението на благоевградския съд може да се обжалва пред Апелативния съд в петдневен срок.

Бившият румънски министър Елена Удря остава в ареста

С оглед доказателствата по делото тричленен състав на съда в Благоевград счете, че са налице всички законови основания за уважаване на искането за предаването ѝ и липсват процесуални предпоставки да бъде отказано изпълнението на Европейската заповед за арест, издадена от съда в Букурещ.

България пита Румъния има ли заплаха за Удря, ако бъде екстрадирана

48-годишната Удря е обявена за международно издирване с цел арест и екстрадиция от румънските власти за изпълнение на влязла в сила присъда за получен подкуп. Тя беше задържана на ГКПП „Кулата” при опит да напусне България.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.