„Христо Иванов изглежда много сговорчив, гъвкав", заяви политологът

Има шанс за съставяне на правителство с мандат на "Демократична България". Такова мнение изрази в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS политологът Първан Симеонов, директор на „Галъп интернешънъл Болкан".

„Ако не стане с този мандат, напълно възможно е да стане с трети. Христо Иванов изглежда много сговорчив, гъвкав. С един трети мандат и част от скрупулите на ИТН могат да паднат. Виждам, че Иванов отваря врата даже към ГЕРБ и ДПС по някои въпроси. Самият Борисов няма против”, обясни политологът. Според него е малко вероятно третият мандат да отиде при  партията на Слави Трифонов или при БСП.

По думите на Симеонов от „Продължаваме Промяната” също на моменти се двоумят какво да правят.

„Самият Асен Василев преди 2 седмици каза, че отиваме на избори. Беше скептичен. Говореше откровено и каза: „Ако не стане, не стане”. Тези 121 депутати ще им трябват, ако някой тръгне да ги сваля. Ще бъде трудно с кворума. Мисля, че те генерално имат дилема. Една част от хипотезите са, че трябва да се свършат определени неща, да има стабилност в страната. Те очевидно водят преговори. Има и втора хипотеза – начинът по който ги свалиха им даде много добра топка. Вече не се говори за цените, а за руски шпиони, мафията” , поясни Симеонов.

Целия разговор гледайт евъв видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.