Синдикалистът прогнозира, че страната върви към предсрочни избори

За предоговоряне на частта за вълищните централи в Плана за възстановяване и устойчивост се обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров от ефира на предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS. Той не сподели мнението на колегата си от КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, че планът е "вреден" за страната ни. Но бе категоричен:

"В условията на енергийна криза, когато Германия отваря наново своите въглищни централи, ние да сепишем по-католици от папата не е нужно Тоест има елементи, които не садоговорени правилно и могат да бъдат и трябва да бъдат предоговрени", каза той.

Манолов, "Подкрепа": Планът за възстановяване и устойчивост е вреден за държавата

"За мен ангажиментът за автоматичен механизъм за определяне на минимална работна заплата изглежда във вярната посока, но трябва да е надграден”, коментира Димитров и постигнатото, но и предизвикателствата след актуализацията на бюджета. Според него това надграждане трябва да се осъществи чрез преговори между работодателите и синдикатите на съответното браншово ниво.

Една голяма част от исканията на синдикатите за допълнителни разходи за доходите са били гласувани, напомни той. "За съжаление не можахме да го договорим за строителството, но в крайна сметка  в този парламент, с тези плаващи мнозинства, се намериха и решения, които отдавна чакаха”, посочи синдикалистът.

Прогнозата му е, че страната въри към предсрочни избори.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.