Според Бойко Станкушев поне 30-40% ще се увеличат доходите у нас без корупция

Нулев успех в борбата с корупцията отчита четвъртият годишен доклад на Антикорупционния фонд, който анализира работата на институциите срещу т.нар. висока корупция. Според адвоката Андрей Янкулов 2021 г. нищо не се е случило на полето на корупцията, била е нулева година.

"Картината на корупцията по високите етажи остава скрита. Водят се производства, които приключват с оправдателни присъди. Това води до притеснения, че виновните не се наказват. Има дела с голям медиен интерес в началото, които се проточват и накрая не се разбира, че са финализирани", обясни той. 

Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд, посочи, че от АКФ не могат да разберат защо Делян Добрев е махнат от проверката за АЕЦ "Белене", където се губи поне половин милиард. И допълни, че най-висок дефицит на справедливост има в България.

"Поне 30-40% ще се увеличат доходите у нас без корупция. Страхувам се, че има дефицит на гражданско съзнание, не сме напълно узрели за истински европейски граждани. Основната причина е дефицита на справедливост", заяви Станкушев.

По думите му има псевдополитически формации, които работят срещу интересите на обикновените хора и държавата.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.