Вижте разказа на свиневъда Пие Паесманс

Анекдотични доказателства показват, че прасетата изпитват щастие, докато слушат определени видове музика. Фламандското правителство иска да провери това, като заделя 75 000 евро за проучвания, за да види дали музиката може да подобри живота на прасетата, пише Brussels Time.

Среща с прасе домашен любимец, покорило Instagram (ВИДЕО)

Свиневъдът Пие Паесманс пуска музика в кочините си от почти десетилетие и е убеден, че музиката прави прасетата по-доволни.

Но не всяка музика прави прасетата щастливи. За съжаление на феновете на денс музиката или хеви метъла, прасетата изглежда не харесват всяка „разтърсваща музика с много промени в ритъма“, което ги прави неспокойни.

„Ние не искаме това“, казва Паесманс. Свиневъдът е убеден в положителното въздействие на класическата музика върху прасетата, заявявайки, че Йохан Верминен и Йохан Бах са едни от любимите им композитори.

Барселона осъмна под обсада на скитащи диви прасета

„За първи път го забелязах, когато работихме в обора за свине майки дълго време. По това време, когато животните бяха сънени, моят син, който тогава беше на 10 години, започна да пее, а прасетата започнаха да махат с опашки и да се активизират отново. В резултат на това прасетата вече имат свой собствен специален плейлист, който се пуска през целия ден. Темпото на музиката е съобразено с дневния ритъм на прасетата”, добавя Паесманс.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Brussels Times