Ежедневно водачи отказват тест за алкохол и наркотици

На едно от най-оживените места в Бургас - кръстовището за Слънчев бряг, също тече усилена проверка за водачи, шофиращи под влияние на алкохол и наркотици. Според старши инспектор Байчо Желязов от 8 юли насам са извършени над 12 000 проверки на МПС.

"Проверени са над 14 000 лица - водачи и пътници. Установени са над 2000 нарушения. 560 акта са съставени. Всички водачи с над 1,2 промила в кръвта са обект на досъдебно производство. За останалите се предвижда 1000 лева глоба или 1 година без книжка. Заловени са 31 шофьори с наркотици и над 40 след употреба на алкохол", сподели той. 

Ежедневно водачи отказват проверка за алкохол и наркотици. "Обикновено са водачи, при които вече е било установявано наличие на забранени вещества. В сравнение с 2021 г. има леко завишаване на нарушителите. По-голяма част от установените са от приходящи лица, които идват за почивка", обясни Желязов.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.