Разказ на очевидец на катастрофата

Очевидец на катастрофата, при която шофьор блъсна и уби на място 69-годишна жена в Сливен, а след това избяга от местопроизшествието, разказа за случилото се. По думите му две жени пресичали на пешеходна пътека. Едната останала на тротоара, а другата стъпила на пътното платно на около 5 метра от пешеходната пътека.

Кола уби на място жена в Сливен, шофьорът избяга

По булеварда се движел с висока скорост 29-годишният водач на лек автомобил, който блъснал жената. Вследствие на силния удар тя изхвърчала на 20 метра от колата. Мъжът дал назад, заобиколил я и избягал, разказа още очевидецът пред NOVA.

След това той се опитал да прикрие следите си като премахнал регистрационните табели на колата. По-късно е задържан на работното си място. Полицаите установяват, че е карал под влиянието на амфетамин, метаамфетамин и канабис. Наказанието за подобно престъпление е от 3 до 15 години лишаване от свобода, каза окръжният прокурор Веселин Гангалов. 

Шофьорът, блъснал и убил жена в Сливен, бил дрогиран

“Водачът е издирен и задържан за 72 часа. Предстои днес или утре да бъде направено искане до съда за вземане на постоянна мярка “задържане под стража”, каза още Гангалов.

29-годишният мъж е водач от 2011 г. Оттогава той има 12 фиша и 5 акта, три от които са за леки ПТП-та, при които няма пострадали хора, каза инспектор Стефан Стефанов.

От началото на годината досега в Сливен за установени 105 водачи, употребили алкохол до 1,2 промила, 88 - с над 1,2 промила и 59 - хванати зад волана след употреба на наркотични вещества.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.