Вижте каква е причината

Напрежение в Несебър между жители на общината и хотелиер в разгара на туристическия сезон. Причината - плажна ивица, която се образува след отдръпването на морето и на която от дни са поставени чадъри и шезлонги от собственик на близък хотел.

„Сега слагат чадърите, като цяло казаха, че ще бъдат безплатни за хората”, обяснява случващото се Пламена Сунгурова.  

Това се случва в сряда следобед в Несебър на ивица, която морето обособило, изхвърляйки пясък. Пламена става свидетел на действията на работниците още преди две седмици, когато започнали да мерят. В сряда пристигнал камион с плажни аксесоари

„Всички гости, които плажувахме, останахме потресени. Господата поизчакаха малко, видяха, че няма да си ходят, започнаха да се опъват едни мрежички, едни сезалчета върху плажуващите хора, за да започнат да си поставят чадърите”, обяснява още тя.

 

 

Това предизвика напрежение  в Несебър. „Самоуправство. Такъв плаж реално не съществува и той много добре го знае”, посочи Кръстьо Пеев.

„Сложихме чадърите, защото винаги сме упреквани, че хората ходят в Гърция и Турция заради безплатните чадъри. Това е единственият плаж в България, на който ние поставихме безплатни чадъри и шезлонги, да се ползват от всички туристи и от всички гости на Несебър”, обясни хотелиерът Радостин Дачев.

Той не отрича, че няма разрешение, защото спорната територия е морско дъно и само за два месеца, при отлива на морето, се превръща в плаж. Опитът за комплимент към посетителите на ивицата раздели хората.

„Аз лично искам плажът да остане във варианта, в който си беше преди. Който  иска, да си носи чадър”, смята Виолета Харизанова.

В района на Несебър откриха още един остатък от боеприпас

„Смешно е. Смятам, че няма нищо лошо от безплатен чадър и шезлонг”, каза Теодора Карадимова.

На място в четвъртък са били представители на Община Несебър , полицията и областната управа.

„Не, няма да ги махнем, защото твърдо вярваме в каузата. Нека има един плаж в България, който да бъде безплатен”, подчерта хотелиерът.  

„Това е нахално. Махаме чадърите и край. Това ще е следващото действие”, посочи Нели.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.