Според нея 200 млн. за свлачища са предварително дадени на 16 фирми, но нищо не е свършено

Гроздан Караджов не се справи. Оставихме му нова обществена поръчка за текущ ремонт и поддръжка, подготвена от АПИ, плюс прекратени договори за пътна поддръжка. Осигурихме му време от януари до юни, старите фирми да поддържат до юли пътищата, а след това да влязат в сила новите обществени поръчки. Това Караджов не го направи. Това коментира за "Твоят ден" бившият служебен регионален министър и член на партия "Български възход" Виолета Комитова. 

Комитова: Свидетели сме на лъжлив политически театър

"Не използвах властта за лична употреба, работих в полза на гражданите, общините и бизнеса. За разлика от други министри. Натъкнах се на практики, които не бих приложила, като например раздадените 1 млрд. за "Хемус" на 10 избрани фирми без конкурс за инхаус поръчки. 200 млн. за свлачища са предварително дадени на 16 фирми, пак избрани фирми без конкурс. Накрая на 2020 г. нямаше укрепено нито едно свлачище за 2 години договор", обясни тя. 

Според нея министрите, които са управлявали процесите, не са си вършили работата. "Вярвам в генерал Стефан Янев, затова се присъединих към "Български възход", категорична е Комитова. 

Тя смята, че Украйна ще се възстановява 30 години от войната, а Европа и България ще влязат в 10-годишна рецесия. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.