Албена Пенева се възстановява след прекаран инсулт и близо 3 месеца в кома

61-годишна жена с физическо увреждане от Поморие опитва да привлече вниманието към хората с увреждания и в неравностойно положение, като плува 2 часа без прекъсване в басейн.

Албена Пенева се възстановява след прекаран инсулт и близо 3 месеца в кома, благодарение на плуването. Затова от години демонстрира висок дух и е пример за хора, които се борят за възстановяване след тежки заболявания, за да водят пълноценен живот.

ОПИТ ЗА РЕКОРД: Мъж ще плува 72 часа в Русе. Иска да преплува и Черно море

Заедно с Албена в басейна в Бургас днес плуваха хора с увреждания и деца, за да покажат подкрепа за инициативата й, която има ясни послания. „Всички инвалиди искам да са много силни и да знаят, че са нормални хора”, казва тя.

Председателят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов отправи апел към всички хора с увреждания: „Да използват възможностите на спорта за  рехабилитация - и физическа, и психическа, и особено пък за по-добрата им социална интеграция”, призова той.

Репортер: Елена Танева

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.