Те са партньори с формацията на Мая Манолова

Идеята е на повече от година, свързана е с остро поставяния проблем, че левите избиратели няма за кого да гласуват. Като цяло имаме проблем с представителството на лявата общност. Крайно време е в политическия живот да започнем да води сериозна, истинска битка на идеи с автентична левица. Това обясни за "Твоят ден" публицистът Станислав Додов, представител на лява платформа "Прогрес" за нейната идея.

УЧРЕДИХА НОВА ПЛАТФОРМА: "Прогрес" търси съмишленици за леви политики

По думите му неслучайно е платформа, а не партия. "Тук ще се водят дебати, ще трасираме курс към левица. Има стари лица, това е неизбежно. Важно е да се подчертае, че работим с Мая Манолова защото имат същата потребност като нас - от обединение. "Изправи се, България" са заявили ангажимент за ясна позиция в ляво и нови позиции и политики. Нямаме причина да се притесняваме за ново и старо", подчерта той. 

Според него има много симпатизанти на БСП биха се присъединили към платформата, ако не е бил "диктаторски" начинът на управление на столетницата. "Прогрес" не е предназначена за предизборни коалиции, допълни Додов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.