Мексиканските банди са известни с подобни действия, при които влизат в болниците, за да убият ранен съперник

Кубински лекар е бил застрелян в болница в един от опасните квартали в покрайнините на мексиканската столица, съобщи прокуратурата на щата Мексико. Лекарят, чието име не се съобщава, е бил убит в петък заедно с медицинска сестра и още една жена в болницата в столичното предградие Екатепек, предаде Асошиейтед прес.

Напоследък в Мексико се критикува планът на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор да наеме стотици лекари от Куба, които да работят там, където няма мексикански лекари, или в райони, където те не искат да работят, защото са твърде опасни или отдалечени. Кубинският лекар, убит в Екатепек, изглежда е пристигнал в Мексико преди известно време и не е бил част от президентската програма за назначаване. Смъртта му обаче повдигна въпроса дали някои райони на Мексико не са твърде опасни и за кубинските лекари, отбеляза АП.

В Мексико откриха статуя, открадната преди 20 години (ВИДЕО)

Според прокуратурата на щата Мексико, който граничи със столицата Мексико, двама въоръжени мъже влезли в болницата в петък рано сутринта и са търсели информация за жена, приета в лечебното заведение. След като не успели да я открият, въоръжените мъже принудили служителката на рецепцията да отвори вратата към втория етаж на болницата, където започнали да стрелят. Убили медицинска сестра и още една жена, ранили лекаря, който починал по-късно от раните си. 

Мексиканските банди са известни с подобни действия, при които влизат в болниците, за да убият ранен съперник. В Мексико се наблюдава и вълна от насилие срещу медицински персонал.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА