Това каза в "Здравей, България" проф. Николай Радулов

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви във вторник, че има съмнения за полицейски чадър над обвинения за катастрофата на софийския околовръстен път Димитър Любенов, при която загина един френски гражданин, а съпругата му беше тежко ранена.

Адвокатката на Димитър Любенов: Бил е принуден да шофира от длъжностни лица

„Допускам, че този екип полицаи, които са се движили паралелно с катастрофирала кола са изпълнявали такава функция неведнъж – на охраняващи имащи пари хора. Според мен това е устойчива връзка”. Това каза в "Здравей, България" проф. Николай Радулов, който е експерт по сигурност и бивш секретар на МВР. По думите му корупцията в МВР вече е спряла да прави впечатление на хората и те сякаш са свикнали с нея.

Обвиняемият за катастрофата с жертва на Околовръстното остава в ареста

Проф. Радулов уточни, че не вярва наличие на мрежа от полицаи, които работят в услуга на заможни граждани. Според експерта по сигурност има обаче голямо количество недисциплинирани и недобронамерени униформени, които „заработват допълнително” с такива поръчки.

Кокаин и алкохол в кръвта на шофьора, предизвикал катастрофата на Околовръстното

„Начинът, по който работи разследването в МВР, го прави напълно зависимо от прокуратурата. Нищо не може да бъде направено, без да го разреши прокуратурата”. Така бившият секретар на МВР обясни казуса, който възникна между държавното обвинение и ресорното ведомство относно това кой е трябвало да задържи екипа полицаи, за които се твърди, че са били на мястото на инцидента. Според него няма логика в това прокуратурата да е забранила на МВР да говори за случая, за да не попречи на разследването.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.