Това се случи в навечерието на празника на града

Хакери удариха страниците на Община Благоевград и на кмета Илко Стоянов. Това се случи в навечерието на празника на града, като от общината предупредиха, че е възможно в официалните канали да се появят материали, които не произтичат от институцията. Засега това не се случва, но въпреки това компетентните органи са сезирани.

„Много ме е яд, когато „таланти” като тези хакери си дават усилията да разрушават. Ако този талант, който притежава българинът, се вложи в нещо градивно, нещата тук наистина могат да се подобрят”, каза Илко Стоянов.

До този момент страницата се следваше от около 12 000 души и беше един от успешните начини общината да поддържа контакт с жителите. 

Темата коментира в студиото на „Твоят ден” експертът по киберсигурност Любомир Тюлев.

„Хакерите имат различни мотиви, когато тръгват да правя такива неща. Някои от тях го правят само заради показност. Вероятно са искали да объркат празника на града - да не може общината да информира жителите на града за дадени събития”, каза той. Той обясни, че кибератаките при онлайн плащанията стават все по-аграсивни.  Какви са те и как може да се предпазим гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.