Проектът е на сдружение “Избери България" и Нов български университет

Нов подкаст търси отговор на въпроса “Какво става в София?”. Проектът е на сдружение “Избери България" и Нов български университет. 

“Това, което искаме да постигнем в този проект е да бъдем медиатор между общинската власт и хората”, каза в ефира на NOVA NEWS журналистът Екатерина Генова. 

“Ние намираме въпросите. Проблемът за нас е, че когато прочетеш един въпрос и се опиташ да се свържеш с автора му той или не отговаря, или отказва да се снима. Трудно е. Хората са изключително смели във Facebook, но не желаят да застант и да зададат въпроса”, сподели още Генова.

По думите на журналиста, хората се интересуват от това, което се случва в тяхното ежедневие, а не толкова от политическата криза у нас. “Най-много се вълнуват от трафика и задръстванията, събирането на боклука, жълтите павета”, даде за пример Генова. “Интересно ми е как политиците не виждат какво интересува хората и дават като своя заявка за управление теми, които не стигат до сърцата на гражданите”, допълни още тя и посъветва политиците да се научат “да говорят на езика на хората”.

Проектът “Каква става в София” ще приключи с онлайн сборник, в който ще бъдат събрани всички зададени от гражданите въпроси и техните отговори. Те ще бъдат публикувани и в профила на сдружение “Избери България”. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала ѝ във Vbox7.