Те са разпределени в 8 села

Първите 100 безработни, наети да помагат за разчистването на карловските села, вече са на терен. Те са разпределени в 8 села. Изпратени са от Бюрото по труда. Работят на четири часа, на половин минимална заплата.  

„Изпращат се по определени условия. Най-много са те в Слатина, Розино, Христо Даново, Ганово. Само един човек е в Богдан и нито един в Каравелово, които да покриват условията”, обясни кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. От общината са организирали транспорт и ще изпращат хора и в Богдан и Каравелово. „В понеделник ще има 28 човека от Розино в Каравелово, а във вторник 26 от Христо Даново – в Богдан. Дейността им ще е разчистване на улици и дворове”, заяви д-р Емил Кабаиванов.

Той изрази надежда, че програмата ще продължи поне още няколко месеца.

В село Слатина 5 къщи все още са без вода. „Проблемът е по-сериозен технологичен. Работи се по него”, заяви Емил Кабаиванов.

В Богдан са възстановени 1,2 км водопроводи, подземно. Необходими са ни още около 2 седмици за да възстановим цялото село Богдан. След седмица ще е възстановен водопроводът в Каравелово”, каза Кабаиванов.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.