Според него много партии не са излезли от партизанското си говорене и от предизборната кампания

В момента има тежка конституционна криза, защото парламент почти няма. Много партии не са излезли от партизанското си говорене и от предизборната кампания. Обмисляме да оттеглим нашата кандидатура за председател на НС. Ще направим крачка назад, ако видим, че няма друго решение от кризата. Това каза за "Твоят ден" Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС.

По думите му предложението на ДБ за ротационни председатели е подкрепено от ГЕРБ. "С оттеглянето на кандидатурата си ПП блокира избора на председател. Искаме да намерим решение в полза на гражданите. Първата политическа сила винаги излъчва председател на НС и получава подкрепа", посочи той. 

Гаджев се надява да не се стига до нови предсрочни избори. "ПП се опитва да блокира работата на парламента, защото не са политическа сила, за да отидем на нов вот", смята той. 

Ние сме готови да не номинираме повече нашия кандидат за председател на 48-ото Народно събрание. Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента и Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.