След 7-часово издирване то бе открито живо в близкия парк

Криминалистите извършват втори оглед на мястото, на което беше открито 12-годишното момиче от пловдивското село Болярино. След седемчасова издирвателна операция, полицията откри детето на 200 метра от дома му в шок и със следи от насилие по тялото. Основната версия е отвличане.

Според криминалистите най-вероятно момичето е било захвърлено от все още неизвестен похитител. След като разбрал за акцията по издирването, той вероятно е изоставил детето в храсти в парка, близо до необитаеми къщи.

Намериха в шок издирваното дете в Пловдивско

Сигнал за изчезването е подаден от майката и бащата, които са сирийци. Те стоели на пътя и показвали снимка на местните в опит да им обяснят, че детето липсва, разказа кметицата на с. Болярино Стефка Милева. По думите ѝ и родителите, и децата не говорят български, затова общуват предимно с жестове и мимики.

Това е първи подобен случай в селото, каза още Милева. 

Местните разказват, че децата никога не излизат без надзор, винаги са придружавани от родител и обикновено ходят в парка, в близост до дома им, както и до магазина в центъра на селото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.