Той е направил самопризнания пред полицията

28-годишна майка на две деца беше намерена мъртва в пловдивско село след двудневно издирване. Жената е изчезнала в петък сутринта, а днес разследващите откриха тялото й в гараж в изоставен имот. Подозренията на криминалистите паднали върху бившия й мъж, с когото са разделени от година. Днес той е направил самопризнания и показва мястото, където е бил скрил тялото й. Мотивът за престъплението е ревност. В село Пъдарско живеят около 600 души. Никой не помни такава трагедия да е ставала там досега. Близките на жертвата са в шок от случилото се.

„Жестоко убийство от ревност. Не беше добре, нямаше акъл”, сподели братовчедка на убитата.  

Роднини и приятели започват да търсят жената, след като разбират че е изчезнала.

„След 19.00 ч. в петък се работеше активно както по нейното установяване, така и по провеждането на разговори с евентуални извършители на криминалното деяние”, заяви Васил Костадинов, директор на МВР-Пловдив.

С бащата на децата жената поддържала връзка по телефон, но не живеели заедно.

„Не е подавала жалби. Ако знаех, може би щях да направя нещо”, каза

 Мария Вълева, кмет на с. Пъдарско.

„Лицето е задържано за 72 часа, в които прокуратурата, след като се запознае със събраните доказателства, ще реши дали да внесе искане за задържане под стража“, каза наблюдаващият прокурор Димитър Молев.

За извършеното престъпление се предвижда наказание до 20 години затвор. Заради опасение от напрежение между роднините на жертвата и задържания полицейското присъствие в селото е засилено.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.