Шофьорът е грузинец

Джип с 18 мигранти е катастрофирал при гонка с полицията в сряда вечерта край град Болярово. Колата е била на пътя Елхово – Бургас, съобщи БНР.

В сряда вечерта граничните полицаи са видели лек автомобил „BMW“ като потенциално превозващ мигранти. Служителите на реда последват колата в посока Елхово с включени  полицейски светлини и звуков сигнал.

На входа на града автомобилът излиза от пътното платно и навлиза в отводнителната канавка. Шофьорът, грузински гражданин, се опитва да избяга, но е задържан. Мигрантите, по предварителни данни от Сирия и Ирак, също са задържани.

Леко пострадали са бременна жена и дете, граждани на Ирак и Сирия. Арестуван е шофьорът на джипа, който е грузинец.

42 мигранти хвана полицията в Нова Загора

С два екипа пострадалите са транспортирани до областната болница „Св. Пантелеймон“. По думите на директора д-р Вълчев мигрантите са в стабилно състояние.

"Те са настанени в Хирургичното отделение на областната болница в Ямбол. Жената е бременна в 4-5 месец. Към тази сутрин състоянието и на двамата е стабилно, няма опасност за живота и здравето им", обясни д-р Вълчев.

Според кмета на Болярово Христо Христов преминаването през границата на големи групи мигранти вече е ежедневие. "Завчера имаше група на разклон Мамарчево. Обади се кметът на селото. Преди един ден имаше група в Камен връх, преди това имаше група в района Воден", каза Христов.

Заловените снощи мигранти са отведени в бежанския център в Елхово.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.