В МС да се даде път на малко по-различни фигури, каза Мирчев

ПП са подходили сериозно към втория мандат. Оценката даде Ивайло Мирчев от ДБ пред NOVA.

Според него кандидатурата за премиер е трабвало да бъде на консенсусна фигура, която да може да си говори с другите партии.

„Предложението влиза в този обхват”, каза Мирчев.

Той потвърди, че ПП сами са решили кой да им е кандидатът. „Много е добре, че стигнаха до такъв тип решение”, каза Мирчев.

„Целта е лидерите на партиите да останат в парламента. Там ще бъде истинската битка – за законите, за решенията. А да се даде път на малко по-различни фигури в Министерския съвет, такива в партиите има достатъчно. Това, според нас, е правилният вариант – да дръпнем силно конфронтационните фигури от МС, за да дадем шанс на това правителство. Трябва да разсъждаваме така, че наистина да имаме успешно правителство””, каза Мирчев.

„Тепърва предстоят разговорите, тепърва предстоят срещите. Хубаво е, че е протегната ръка към всички партии. Призивът е всички да свалим малко емоцията. В навечерието на Коледа, хората очакват решения”, каза още депутатът.

Той не знае дали е имало други имена, които са се спрягали.

„Ние сме партньор и идваме разговори като всички други партии. Много е важно, че ги има тези разговори и те ще се проведат по приоритети”, коментира Мирчев.   

Още гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.