Инцидентът е от Плевенско

Убийство в плевенско навръх Коледа. 49-годишен мъж почина след нанесен побой с брадва. Жертвата се е озовала случайно на място, където е имало конфликт. Заради смъртния случай жителите на Биволаре искат конфликтната фамилия, от която е извършителят на убийството, да се изсели от мястото.

Има един задържан, направил признание, че е убил 49-годишен мъж с брадва. Общо 10 души са били в ареста, заради трагичният случай от вечерта на Коледа. А в понеделник се стигна и до напрежение.

Случаят от коледната вечер започнал със скандал в махалата  на плевенското село Биволаре. „За някакво дистанционно става въпрос”, разказа съсед.

Александър е единият от участниците в конфликта.  „Искаха да ударят братовчед ми с брадвата. След това Венелин ме удари с брадвата. На три места съм счупен”, посочва той.

След сбиването, групата нападатели тръгва към центъра на селото и среща по пътя 49-годишният Мирослав Милев, разказва дъщеря му Сузи Ангелова, станала неволен свидетел на последвалото убийство.

„Пребиха съпруга ми – баща на три деца и дядо на 4 внуци. Невинен човек. Искам справедливост”, заяви Ася Ангелова, съпруга на жертвата.

Фамилията, предизвикала конфликта не е местна. Живее в село Биволаре от неотдавна. „От 8 години са закупени 4-5 къщи от тези фамилии. Познати са отдавна”, заяви Андриян Маринов, кмет на с. Биволаре.

След убийството на 49-годишният мъж в плевенската полиция са задържани 10 души. Повечето от тях са криминално проявени. Един от тях е за 72 часа с обвинение за тежкото престъпление. Заради напрежението в село Биволаре засиленото полицейско присъствие остава.

Повече гледайте във видеата. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.