Искат местната власт да защити интересите на града

Протест в центъра на Пловдив. Недоволството е заради предстоящото гласуване в местния общински съвет дали градът да запази акциите си в Пловдивския панаир. Другият вариант е те да бъдат прехвърлени на дружеството „Пълдин туринвест" и така емблематичният комплекс да премине изцяло в частни ръце.

Стотици недоволни граждани се събраха пред сградата на общината с настояване местната власт да не позволява панаирът да премине изцяло в частни ръце.

Провали се заседанието на общинарите за акциите на Пловдив в Панаира

Според общинските съветници, които инициират утре втората извънредна сесия, община Пловдив ще загуби, ако акциите на Варна бъдат апортирани в дружеството „Пълдин туринвест“ .

„След като до момента община Пловдив не е получавала никакъв дивидент нито от панаира, нито от дружеството „Пълдин туринвест“, в което има пряко участие, и двете дружества са с непокрити загуби. „Пълдин туринвест” е на 106 милиона непокрити загуби, Панаирът е на 26 милиона непокрити загуби. Каква икономическа логика има?”, попита Веселина Александрова, общински съветник от „Да България”.

От своя страна кметът Здравко Димитров определи като добри предложенията на Гергов да дари 2% от акциите си на община Пловдив и терен за изграждането на сграда за операта. Потърсихме бизнесменът Георги Георгиев, но телефонът му беше изключен.

Протестиращите, които преминаха по главната улица и стигнаха до площад „Съединение” се заканиха да сезират прокуратурата за бездействието на местната власт за съдбата на панаира.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.