Съпредседателят на ПП в предаването „На фокус”

„Нови избори се очертаха, още когато НС в продължение на 3 дни не можа да избере председател”. Това заяви съпредседателят на ПП Асен Василев в предаването „На фокус”.

Преди това той обясни, че темата, по която ПП и ГЕРБ имат „най-ожесточена схватка”, е каква държава искаме да изградим и какъв бюджет искаме да имаме.

Василев отново каза, че има достатъчно достоверна информация за срещи между президента Румен Радев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Не мисля, че има скандал. И българските граждани видяха такъв синхрон в действията на служебния кабинет и ГЕРБ”, каза Василев. „За мен е учудваща реакцията. Бихте ли ми казали нормална държава, в която председателят на най-голямата политическа партия да не може да каже, че се е срещал с президента? Защо се отрича? Защо смятаме, че е нормално да не са се срещали, а не да са се срещали?”, попита Василев. Той смята, че има синхрон между служебния кабинет и ГЕРБ в енергийната политика, в бюджета, удължителния закон. 

„Ако искаме да живеем в нормална държава, такива срещу трябва да могат да се случват”, каза Василев.

По повод думите на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че ПП са аматьори и това, че предрече краха им,  Василев заяви, че най-вероятно ще има избори. „Крахът ни беше предричан и преди предишните избори. На първите, на които се явихме, беше казано, че сме гастрольори, сега сме аматьори. Когато нямаш аргументи и визия как да се развива България, започваш да си служиш с епитети”, каза Василев.

Относно третия мандат, съпредседателят на ПП заяви, че не би давал съвет на президента по въпроса. Запитан дали около името на Христо Иванов може да се намери съгласие, Василев каза – „не”.

„Ако Христо Иванов предложи приоритети, като конституционна реформа, всичко записано за разследването на главния прокурор и сложи хора, които ще изпълнят тези приоритети, ГЕРБ няма да го подкрепят. Ако не направи това, ние няма да го подкрепим”, каза Василев.

„Рибата е в морето - те готвят тигана. Мандатът не е даден”, допълни Василев.

„Ако третият мандат отиде при ДБ, Христо Иванов и колегите му ще се опитат да намерят ръбче, по което да се мине и да се продължи напред. Моето лично мнение е, че такова ръбче няма”, продължи Василев.

За песента за Лена Борисвалова, той каза: „Направиха песен за нея, защото тя е една от силните жени в екипа. Жена е много по-лесно да бъде унизена по този начин. Не съм я слушал, защото не искам да си причинявам пошлост”, каза Василев.

Той отхвърли обвиненията на ГЕРБ за високите цени на газа.

„Нашите фирми и граждани плащат по-малко от европейските по наше време, а повече от европейците по времето на Борисов”, заяви Асен Василев. 

Повече гледайте във видеото.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.