Преди пандемията музеят посрещаше до 45 000 посетители дневно

Музеят Лувър в Париж - най-посещаваната културна институция в света, ще ограничи броя на посетителите с до една трета, за да осигури по-голямо удобство. Вече ще се допускат до 30 000 гости на ден, "за да се осигурят оптимални условия за работа на музейните служители", се казва в официално изявление.

Преди пандемията Лувърът посрещаше до 45 000 посетители дневно. По време на COVID кризата музеят остана затворен в продължение на 16 седмици и това доведе до загуби от над 40 млн. евро.

При какви мерки ще можем да посещаваме Лувъра?

При повторното му отваряне броят на посетителите намаля, докато хората бавно се връщаха към нормалните си дейности, а ограниченията за международни пътувания постепенно отпадаха.

Решението за ограничаване на дневния брой посетители беше взето тихомълком през юни и сега е официално записано в публичните препоръки. Това става след назначаването на новия директор Лоранс де Кар.

Ако достигне пълния си капацитет всеки ден, в който е отворен (той не работи само във вторник и на три официални празника), тогава максималният брой посетители за 2023 г. би бил 9,3 милиона. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС