Очаква се поривите да са със скорост над 90 км/час

От Столичната община предупреждават за силни пориви на вятъра и днес. В сила е оранжев код. Очаква се вятърът да е със скорост над 90 км/час. 

Бурният вятър нанесе щети по сградата на МС (СНИМКИ)

От СО предупреждават гражданите да са внимателни при придвижването си, изпълнителите да проверят строителните кранове, скелета и огради и да се обезопасят рекламните елементи на търговските обекти. Не се препоръчва провеждане на занятия на открито с деца и ученици.

Девет са сигналите през изминалата нощ, на които са се отзовали пожарникарите в София, съобщиха от МВР. Три от тях са за дървета, а другите шест - за покривни конструкции. Един от последните сигнали е за дърво, паднало на автобусна спирка в кв "Орландовци". Силният вятър буквално е изкоренил 10-метровата ела. Екип на пожарната е на място, за да разчисти щетите. Изкорененото дърво е прекъснало елетропроводници.

Пострадали хора и сериозни щети в цялата страна след ураганния вятър (ОБЗОР)

Огромни ламарини, които висят на косъм и могат да се откъснат всеки момент, паднали дървета, клони, огради и билбордове, както и разбита кола. На стотици сигнали за подобни опасности и инциденти са реагирали през вчерашния ден екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община и пожарната. Поривите на вятъра в отделни квартали на столицата са достигнали между 20-25 м/сек.

Само до 23 часа на вчерашния ден са били обработени над 70 сигнала за паднали дървета и клони на територията на столицата. Това обяви директорът на "Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община Красимир Димитров. Стоян Мирчев е един от потърпевшите на бурята - колата му беше размазана до неузнаваемост от паднало дърво. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.