Отново напрежение заради придошлите реки

Частично бедствено положение беше обявено днес в карловските села Богдан и Каравелово. Причината е нивото на реката, която ги заля в края на лятото, отново се покачва.

Реката, която разделя село Каравелово на две драстично повиши нивото си. На места покачването е с близо два метра. Това се дължи на наносите, които идват от Балкана.

От Община Карлово успокояват хората, като заявяват, че към момента няма опасност за местното население. Въпреки това се взимат превантивни мерки. Тежка техника вече е разположена в района и утре рано сутринта багерите ще влязат, за да укрепят дигите и да разчистят коритото не само на реката в Каравелово, но и в съседното село Богдан.

Обявяването на частичното бедствено положение сериозно притесни местното население. Хората заявяват, че ще прекарат нощта на вторите етажи на къщите си, други дори се готвят за евакуация. Те са възмутени и казват, че реката не е била добре почистена.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.