Тя отдаде почит на загиналите в Руско-турската освободителна война

В навечерието на 3-ти март руският посланик Елеонора Митрофанова и  временно изпълняващия дейността посланик на Беларус Никита Лешуков Паметника на свободата на връх Свети Никола. Заедно с деца от руското училище от дадоха почит към загиналите в Руско-турската война. По традиция руският посланик изкачва върха ден преди или ден след официалните тържества. 

"По повод 145 години от окончанието на Руско-турската Освободителна война, в резултат на която България отново стана самостоятелна държава, Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова, временно изпълняващият длъжност посланик на Република Беларус в България Никита Лешуков, сътрудници на посолствата на Русия и Беларус в България, деца от училището към Посолството се качиха на връх Шипка и положиха цветя на Паметника на свободата", гласи съобщението на Руското посолство у нас във Facebook.

От името на посолството е положен венец, а децата са оставили червени карамфили.

Утре в 11 часа ще се състои официална церемония по случай празника. В нея ще участват Гълъб Донев и военният министър Димитър Стоянов. 

Паметникът “Шипка” ще бъде блокиран. Проходът вече е затворен от 20 часа .Той ще остане така до 18 часа в петък.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook