Живущите в района споделят, че вибрациите са непоносими

Недоволство в Пловдив заради дейността на подстанция за производство на ток. Силен шум и вибрации тормозят живущите на ул. „Отдих и култура” в близост до постанцията „Прослав”. Хората от квартала алармирали за проблема още миналата година, като за кратък период от време бученето и вибрациите намалели, но през последните няколко месеца шумът отново е непоносим, оплакаха се живущите в района.

Проверка на РЗИ първоначално е установила, че при затворени врати и прозорци допустимите нива на шум са надвишени. При втората проверка обаче те констатирали, че шумът не превишава нормите. Живущите споделят още, че е непоносимо да се стои навън.

„Ако трябва да го сравня с нещо, това представялява дискотека на открито, която работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата", споделя гражданин.

Над 50 души са подготвили колективна жалба, с която ще бъдат сигнализирани Регионалната здравна инпекция, Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката, както и самият електроенергиен системен оператор, който по думите на адвоката на живущите, е  собственост на Българския енергиен холдинг, . 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.