Според тях данъчните служители са прогонили клиентите, вследствие на което оборотите им са спаднали драстично

На бунт се вдигат търговците от най-голямата борса за плодове и зеленчуци в България - в Първенец. Причина за недоволството им са зачестилите проверки на инспекторите от Националната агенция за приходите. Според тях данъчните служители, които са блокирали от три седмици входовете на тържището, са прогонили клиентите, вследствие на което оборотите им са спаднали драстично.

По думите на търговците има сериозни забавяния и намаление на клиентите, те недоумяват защо се проверява толкова често стоката, която идва с куп проверки и опис през митницата. Търговец споделя, че е имало ден, в който негов автомобил е чакал 7 часа заради липса на връзка със сървъра на НАП.

Полицията с акция на зеленчуковите борси в четири областни града (ВИДЕО+СНИМКИ)

Изпълнителният директор на тържището Илия Гатев споделя, че това безпрецедентен административен натиск. "Цените ги определя пазара, така че не мога да спаднат. Никога не е имало проверки повече от две седмици", посочи той. 

От НАП отказват да е осъществяван административен натиск, а проверките са в резултат на сигнали за некоректни търговци, изнесли дейността си извън тържището.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.