Кристиян Николов е под карантина

Върховният касационен съд отложи делото срещу Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. 

Причината - вчера е постъпила молба от Кристиан Николов да не се яви на съдебното заседание, защото е болен от COVID-19 и е поставен под карантина. 

Днес съдът трябваше да потвърди или да измени наказанията „лишаване от свобода“ за срок от 9 години и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 10 години. 

„Очевидно е болен, мисля, че представихме сертификат за това нещо, макар прокуратурата да не го приема”, заяви Любомир Таков, адвокат на Кристиан Николов.

Всички страни искат делото да бъде върнато на Софийския апелативен съд.

„Ние твърдим, заедно с държавното обвинение, че престъплението е извършено при условия на евентуален умисъл. Затова желаем Върховният касационен съд да отмени решение на Апелативния и да го върне със задължителни указания за разглеждане от друг състав на въззивния съд”, каза Менко Менков,  адвокат на сина на Милен Цветков.

Досега магистратите не намериха доказателства, че той е действал умишлено, като е седнал зад волана дрогиран. Николов няколко пъти изрази съжаление за инцидента, но е категоричен - че не е употребил дрога. 

Следващото заседанието ще се проведе 21 юни от 09.00 ч.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.