Седем линейки са на място

Туристически автобус се преобърна на автомагистрала "Тракия" край Бургас. Няма загинали. Седем линейки са отишли на мястото. От общо 17 пътници, 12 са откарани в болници. Седем от тях са в по-тежко състояние. 

От МВР съобщават, че сигналът за инцидента е подаден в 17:17 ч.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Автобусът се е връщал от екскурзия във Виена. Оставил голяма част от пътниците в София, след това и в Стара Загора. На 356-ия км от аутобана в посока Бургас, вероятно заради заспиване, 45-годишният водач губи управлението, автобусът се блъска в билборд, а после се обръща в крайпътната канавка.

Шофьорът е тестван за употреба на алкохол. Пробата била отрицателна.

Към момента за движение е затворена дясната пътна лента от автомагистралата. На мястото пристигна и кметът на Бургас Димитър Николов. 

„Може би влезе в нещо като коловоз, опита се да излезе, усети се едно придърпване, и обръщането стана”, каза пред NOVA един от пътниците.

Преумора и заспиване на единия водач, е вероятната причина. Пътниците твърдят, че двамата шофьори са се сменяли постоянно и последно това е станало в Стара Загора.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.