Коментар на политолози

Интересите на Радев съвпадат с развитието на политическата обстановка в страната. Включително и за съдебната власт, така че допускам, че ще опита да влияе отново на политическите процеси. Това каза политологът доц. Милен Любенов за "Твоят ден".

По думите му целта е било да бъде осовободен преди изслушването в Страсбург. "Това правителство е без мнозинство, очертават се плаващи мнозинства по много теми. След подписването на указа за освобождаване на Гешев, ГЕРБ рязко ще промени позициите си", посочи той. 

От своя страна политологът Любомир Стефанов смята, че президентът се чувства некомфортно и ще използва всяка ситуация, за да показва негативното си отношение към управляващата коалиция. "Гешев има намерение да бъде активен въпреки решенията в негов ущърб. Целта са местните избори наесен. Чуваме хрумки, а не стратегия за съдебна реформа, не е представен план", заяви той. 

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook