Броят на жертвите може да достигне до 500 души

Трагедията с корабчето с мигранти край Гърция едва ли се е разиграла по начина, по който описват властите в Атина. Би Би Си пише, че имат данни, които поставят под съмнение обясненията на гръцката брегова охрана. Претовареното с мигранти корабче потъна край Пелопонес в сряда. ООН предполага, че броят на жертвите може да достигне до 500 души.

Арестуваните за трагедията с мигрантски кораб край Гърция вече са деветима

Анализ на движението на другите плавателни съдове в района показва, че корабчето е стояло на едно място 7 часа, вероятно с повреден двигател. В същото време гръцката брегова охрана твърди, че през цялото това време то се е придвижвало към Италия.

ООН призова да бъдат разследвани действията на Гърция.

„Търся брат ми. Пълното му име е Абдо Сайед Дадамон.  Моля, всички власти да ми помогнат да го намеря”, каза Мохамед Дадамон, брат на един от изчезналите.

ООН: Около 500 изчезнали при потъването на кораба с мигранти край бреговете на Гърция

"Загубихме връзка със сина ми. Трафикантът казва, че са го закарали на отсрещния бряг. Но нямаме никаква вест. Не знаем какво е станало. Удавил ли се е, жив ли е - нищо не знаем", сподели Абделфарид Ахмад, баща на един от загиналите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.