Освен това ще бъде създаден и паркинг с над 600 места

Започва изграждането на нов многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка в пловдивската университетска болница “Свети Георги”. Тя ще бъде на мястото на сегашния открит паркинг за служители на лечебното заведение на бул. „Пещерско шосе“.

Как ще работят екипите в първите у нас медицински хеликоптери

Според изпълнителния директор на лечебното заведение проф. Карен Джамбазов хеликоптерната площадка е отдавнашна мечта на болницата. "Освен нея ще бъде построен и паркинг с над 600 места, както за пациентите, така и за служителите. Самата площадка е съобразена да има товаропоносимост дори за военен хеликоптер. Не само ще могат да кацат медицински хеликоптери, но и при учение на НАТО, също и на тях ще можем да предоставим място за кацане. Хеликоптерите могат да кацат един след друг, а имаме и втора площадка, която е почти изградена", обясни той. 

Болницата отговаря за Пловдивския регион, Родопи и Южна България. "Не е рядкост пациенти от цялата страна да идват при нас. 24 часа оказваме медицинска помощ и за травматизми, получени на АМ "Тракия", посочи проф. Джамбазов. И допълни, че площадката следва да бъде изградена за 24 месеца.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.