Вчерашното извънредно заседание на парламента беше лош пиар, смята юристът

„Една изключително важна и болезнена за обществото тема беше превърната в политическа дъвка. Прие се едно законодателство, писано „на коляно”, каквото българският парламент не помни. Случиха се абсурдни неща”. Така адвокат Петър Славов коментира приемането на промени  в Наказателния кодекс и Закона за защита от домашното насилие.

Що е то "интимна връзка" и защо дефиницията скара депутатите

„Най-смущаващото е, че от така наречената дефиниция нищо не се разбра. В парламента може би имаше само един човек, който се е докосвал до работа по случаи на домашно насилие”, каза юристът в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Той изтъкна, че предложения, определени от депутатите като „редакционни”, може да бъдат оспорени пред Конституционния съд.

Според Славов вчерашното извънредно заседание на парламента е било "лош пиар". „Какво като са увеличили наказанията, след като те са неправилно дефинирани? Мисля, че повечето депутати вчера не разбраха разликата между Закона за защита от домашното насилие и Наказателния кодекс. Първият е за превенция”, заяви юристът и бивш депутат.

ОКОНЧАТЕЛНО: Депутатите вкараха „интимна връзка” в законодателството