Саморазправата стана популярна след видео, разпространено в социалните мрежи

Опит за саморазправа в Борисовата градина в София, предизвикан от спор между велосипедист и пътник в автомобила. Това става ясно от видео, разпространено в социалните мрежи. Велосипедистът твърди, че колата е щяла да го блъсне, а пътник от автомобила му скача на бой, защото му се търси обяснение какво прави автомобила в парка.

Пешеходец стреля по шофьор в Благоевград

Един от участниците в схватката Александър Кинов автомобилът го застига докато кара колело в посока парк-хотел "Москва". "Зад мен се появи шофьор, който бибиткаше много агресивно. Аз застанах отстрани на пътя, а от колата излязоха мъж и жена, които бяха агресивни към мен. Мъжът опита да хвърли велосипеда отстрани, аз направих видеоклип с цел да парирам агресията. Хванах го за ръка, опитах се да предотвратя да ескалира агресията", обясни той. 

Той припомни, че има пълна забрана за движение на автомобили в Борисовата градина, като изключение правят такива със специален режим на движение или обслужващи съоръжения в парка. А "Зелени системи" дава изрично разрешение за преминаването им.

Повече вижте във видеото.