"Българите още от Деня на Съединението сме разделени на русофили и русофоби", смята Едуард Папазян

Българският народ е много солидарен в беда. В ежедневието нормално е всеки човек да има свое мнение. Това заяви журналистът и главен редактор на сайта OFFNews.bg Владимир Йончев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Той даде пример с опита си да обясни доброволчеството в България на румънски кмет, чийто извод било, че в страната ни има частни армии, без да разбира солидарността на народа. „Не сме обединени в името на някакъв национален идеал”, категоричен е Йончев.

„Пропагандата винаги атакува най-слабите”, допълни той.

Според журналиста от "24 часа” Едуард Папазян на германската нация й е трябвало едно цяло поколение, за да се почувстват отново една нация, а не да се делят на западни и източни германци. „България още от Деня на Съединението е разделена на русофили и русофоби. И двете страни са взаимно гузни – едните знаят, че Освобождението е дошло след война, а другите – че не е съвсем така и че Съветският съюз ни е обявил война след като нито един български войник е изпратен на Източния фронт и заради това обявяване на война след 9 септември е обявен режим, който съсипва България за 50 години”, каза Папазян.

На 6-и септември – Деня на Съединението, обикновено обсъждаме дали сме разединени днес и колко са били заедно Българите преди 100 години. Целия разговор Владимир Йончев и Едуард Папазян може да видите във видеото.

ВСИЧКО ЗА НАВОДНЕНИЯТА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК