Целта е да се провокира интересът на децата към спорта

105 СУ „Атанас Далчев” в София отбеляза Европейския ден на спорта. Целта на инициативата е грижа за здравето на децата в училищна възраст. В продължение на седмица училището организира различни спортни активности, в които участваха учениците от всички класове.

„Идеята е да провокираме интереса на децата, започвайки като игра, спортът да се превърне в ежедневно занимание, да бъде не само игра, а здраве, да бъде действително забавление и колкото се може повече деца да бъдат включени в такива спортни инициативи”, разказа Цветанка Костадинова, директор на 105 СУ „Атанас Далчев”.

МС отпусна 580 млн. лв. за ремонт на детски градини, училища и студентски общежития

Тя напомни, че децата не се движат достатъчно и не се хранят здравословно. „В следващата седмица ще проведем още една инициатива „Спортът е здраве” по един спечелен проект към Столична община, за да може действително да обвържем спорта със здравословното хранене и децата да разберат, че действително спортувайки, те също подобряват здравето си”, обясни още директорката на училището.

През годината училището се включва активно и в ученически игри, които ще стартират скоро. „Във всичките видове спорт печелят нашите ученици награди. Наша ученичка от 12 клас е част от Националния отбор по баскетбол. Има 17 ученици от училището, които са активни спортисти”, сподели още Цветанка Костадинова.

Четири титли за България на Балканския шампионат по бокс