Коментар на журналисти по актуални политически теми

„Не смятам, че Делян Пеевски ще стане вицепремиер или премиер, но фактът, че той посмя да каже, че става за премиерския пост преди две седмици, фактът, че Радомир Чолаков лансира тази теза и я направи дъвка за всички управляващи, та да трябва Асен Василев да се оправдава и да я описва като антиутопия, е показателен. Според може би мен има такава заявка за след известно време и това е подготвящ ход”. Това заяви в предаването „Твоят ден” журналистът Ружа Райчева в коментар на актуалните политически събития в страната.

„Само да обърна внимание на това, което Асен Василев каза: „Важното е какво се случва”. Случва се това, че Пеевски говори от името на правителството почти всеки ден по всеки казус”, посочи тя.

Политическата криза и напрежението в "сглобката": Анализ на експерти

„Механизмът, по който действа тази нокоалиция или сглобка прилича на едно италианско семейство, което се кара, мърмори, развежда през ден, обаче стои заедно заради децата. Разликата е, че тук партньорите се оглеждат за електората при евентуални избори”, изтъкна зам.-главният редактор на „24 часа” Юри Велев.

Според Райчева набюдаваме огромен обрат опреди 2-3 години, когато Пеевски, Борисов и Гешев бяха символите на това, което трябва да бъде изчегъртано и сменено, а сега изглежда, че те командват парада.

„Специално Пеевски иска да изглежда така и често се възползва от неориентироваността на ПП-ДБ, които, докато се разберат какво да кажат пред медиите, той вече е излязъл и го е казал”, добави тя. По думите ѝ това може би е тест доколко хората ще понесат Пеевски в публичната власт.

Велев пък добави, че периодът за поставяне на капани е малко преди изборите за Европейски парламент през юни, защото „те ще покажат каквото ще покажат” и това могат да се очакват промени.

Целия разговор гледайте във видеото.