Разказва "Дойче веле"
Компанията Le Beurre Bordier, намираща се в Северната част на Франция, произвежда масло, което радва гастрономите по света. "Искаме да разкрием истинския характер на маслото. Пълният сметанов вкус, който се разгръща още повече при конктакт с въздуха", каза
Във Франция населението изяжда средно по 7,9 кг. годишно, повече отколкото всяка друга страна в ЕС. А в северната част на страната пасищата осигуряват перфекти условия за производство. Биологичният фермер Стефани Катрин обяснява как се прави нормално масло.
Какво е Салтимбока ала романа и как се приготвя (ВИДЕО)
"За 1 кг. масло са нужни около 18 литра прясно мляко. Можете да вкусите цялата гама от растения по пасищата в сметаната, а след това в маслото", посочи Катрин.
Рафинирането на маслото е работа на Le Beurre Bordier. "Това е физически натоварващата работа. Тук трябва да преработя 50 кг. масло. Един рунд 10 и 25 мин. Колкото повече време минава, толкова по-лесно става", посочи
В Le Beurre Bordier всеки ден работят над 30 души, които обработват различни поръчки от ресторанти и хотели.
Повече гледайте във видеото.
Редактор: Камена Георгиева