Страната ни е като опитен терен за руските спецслужби за терористични актове, които да отиват навътре в континента, смята дипломатът

България трябваше да привика посланика на Русия заради смъртта на Навални. Имаме повече основания дори от други държави - защото у нас стана отровителство и на наша територия са провеждани операции на РФ за действия в Европа. Страната ни е като опитен терен за руските спецслужби, за терористични актове, които да отиват навътре в континента. Имаме взривяване на складове и отравяне на български граждани - казуси, по които още няма заключения. Руските собствености у нас трябва да бъдат отвоювани. Това заяви дипломатът Елена Поптодорова в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Поптодорова: Изпращаме година с рекорден брой международни конфликти

Според нея напълно очакван е 13-ият пакет от санкции срещу Русия.

"Днес трябва да се съобщят такива и от САЩ. Санкциите имат много разперен ефект. Последните такива целяха да се спечели време. Те не са секторни, а са знакови - тъй като се навършват две години от началото на войната. По-скоро се увеличи бройката на санкционирани лица и организации. Има пролуки в санкциите, затова се насочва вниманието и към трети държави", коментира тя.

По думите ѝ, докато Украйна изпитва дефицит на боеприпаси, 2 милиона снаряди са стигнали от Северна Корея до Русия, по данни на "Ройтерс".

"Русия даде признаци, че ще се насочва към Азия. Имат разнообразие - Хонконг, Китай, Сингапур, ОАЕ", посочи дипломатът. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase